Întreținerea preventivă vă poate salva de reparații costisitoare

Întreținerea preventivă vă poate salva de reparații costisitoare

Sfaturi de întreținere auto

Indiferent dacă este vorba despre un auto nou sau de ocazie, întreținerea preventivă este cea mai bună modalitate de a vă asigura că durează și de a preveni reparațiile costisitoare. Probabil că ați auzit acest cuvânt folosit des ca proprietar de mașină, furgonetă, camion sau SUV, dar este posibil să nu fiți sigur ce ar trebui să căutați în mod proactiv atunci când efectuați servicii preventive. Îngrijirea unui vehicul va avea grijă de portofel și va ține mașina departe de atelierul de reparații auto.

Acest lucru este și mai important atunci când vehiculul dvs. este mai vechi și înregistrează mai mulți kilometri. Luând o abordare proactivă a îngrijirii mașinii, puteți minimiza reparațiile auto costisitoare și puteți deveni mai conștienți de ceea ce trebuie făcut pentru a evita efectuarea unor service-uri inutile la un atelier de reparații auto. Când efectuați întreținere preventivă auto, asigurați-vă că verificați manualul de utilizare al vehiculului dvs. ca referință pentru nivelurile de lichid, piese de schimb, dimensiunea bateriei și presiunea în anvelope.

Serviciile preventive sunt ieftine și simplu de făcut, atâta timp cât sunt actualizate. Majoritatea lucrărilor nu necesită un mecanic sau cineva cu multe cunoștințe de reparații auto. Sfaturile enumerate în această postare de blog sunt sarcini simple și cu costuri reduse, care pot duce la echipamentul vehiculului dvs.

Fluide

Acesta este unul dintre cele mai importante lucruri de verificat. Se recomandă să verificați o dată pe lună pentru a vă asigura că nu există scurgeri și că aveți suficiente lichide, în special lichid de spălare, ulei de motor, lichid de transmisie și antigel. Utilizați joja pentru a verifica unele dintre lichide sau uitați-vă la nivelul lichidului pentru a vă asigura că acestea sunt umplute în limita recomandată.

Verificarea lunară vă va ajuta să evitați durerile de cap care pot apărea mai târziu, cum ar fi oprirea vehiculului pe drum sau o factură de reparație costisitoare. Este important să aveți lichide superioare în timpul anotimpurilor meteorologice extreme, cum ar fi iarna și vara, astfel încât să nu rămâneți blocat în frig sau căldură în așteptarea unui camion de remorcare.

Verificați întotdeauna manualul de utilizare al vehiculului dumneavoastră pentru lichidele recomandate și păstrați ghidul depozitat în torpedo. Du-ți vehiculul în magazin dacă observați o pată proaspătă de culoare închisă după ce ați ieșit din locul de parcare. Asta poate indica o scurgere.

Cauciucuri

Anvelopele sunt unul dintre cele mai importante lucruri de verificat des. Deși anvelopele sunt făcute pentru a dura mai mult, ele încă se uzează sau pot fi deteriorate. Verificați săptămânal presiunea în anvelope, mai ales când există o schimbare majoră de temperatură. Uitați-vă la autocolantul de pe partea interioară a ușii laterale a șoferului din față pentru PSI față și spate (lire pe inch pătrat). Folosește un ban cu capul lui Lincoln îndreptat în jos și vezi dacă vârful capului îi dispare între coaste. Dacă da, anvelopele tale sunt bune. Avand presiunea si banda de rulare corespunzatoare imbunatateste consumul de gaz.

Baterie

Nimeni nu vrea o baterie descărcată. Când aveți o baterie puternică, nu va trebui să vă faceți griji cu privire la pornirea vehiculului. Puteți achiziționa un tester de baterie auto care este ieftin și puteți testa durata de viață a bateriei vehiculului dvs. Dacă întâmpinați dificultăți la pornirea contactului sau farurile și stopurile pâlpâie, atunci aveți nevoie de o baterie nouă. De asemenea, verificați dacă bornele bateriei sunt clare, nu sunt corodate și nu aveți o conexiune slăbită.

Stergatoare

Menținerea parbrizului față și spate fără dungi îmbunătățește vizibilitatea. Dacă lamelele ștergătoarelor lasă urme sau fac zgomot, este timpul să le înlocuiți. Lamele ștergătoarelor trebuie schimbate în medie la fiecare șase până la 12 luni, în funcție de utilizare. Anumite mărci au un indicator care a indicat necesitatea unui nou set. Există două tipuri de lame de ștergător pe care le puteți obține (convențional și cu fascicul) și ambele funcționează bine atâta timp cât nu lasă urme în timpul utilizării

Urmați întotdeauna manualul vehiculului pentru a vedea când este recomandată întreținerea. Ținând pasul cu întreținerea, vă va economisi bani, timp și stres din cauza reparațiilor costisitoare. Toate lucrările de întreținere menționate mai sus sunt relativ rapid și ușor de efectuat.